Άγγιξε τους 38 βαθμούς το θερμόμετρο στην Κρήτη – Δείτε τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες

EUROKINISI

Στους 37,6 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (17/5), παρόλο που η ζέστη ακόμη δεν έχει κάνει την εμφάνισή της στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε επίσης:

Τρελάθηκε ο καιρός: Μέσα σε 90 λεπτά ανέβηκε η θερμοκρασία κατά 11 βαθμούς σε περιοχή της Κρήτης!

Ωστόσο, στην Κρήτη καταγράφηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης του πεδίου ροής των ανέμων με την πολύπλοκη τοπογραφία του νησιού, η οποία προκάλεσε σημαντικές τοπικές διαφοροποιήσεις κυρίως όσον αφορά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Meteo, στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης (Λασίθι) όπου το πεδίο των ανέμων ήταν ισχυρότερο, καταγράφονται θερμοκρασίες άνω των 34°C για περισσότερες από 6 ώρες (π.χ. μετεωρολογικός σταθμός Νεάπολης Λασιθίου), ενώ στις κεντρονότιες περιοχές που το πεδίο των ανέμων ήταν λιγότερα ισχυρό, οι υψηλές θερμοκρασίες διήρκησαν μικρότερο χρονικό διάστημα (π.χ. μετεωρολογικός σταθμός Μοιρών Ηρακλείου).

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφτηκε στη Νεάπολη Λασιθίου με 37,6°C, ενώ οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 17 Μαΐου, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

θερμοκρασια, καιροσ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί